سايت >> تحلیل

سه تغییر تاثیر گذار شفر در ترکیب؛ چه طور برنامه‌های استقلال مقابل السد به هم خورد

سه تغییر تاثیر گذار شفر در ترکیب؛ چه طور برنامه‌های استقلال مقابل السد به هم خورد

نویسنده: میثاق شفیعی - متریکا

تاریخ: ۱۳۹۷/۶/۱۲

 
سه تغییر تاثیر گذار شفر در ترکیب؛ چه طور برنامه‌های استقلال مقابل السد به هم خورد

چالش اصلی استقلال قبل مسابقه، کنترل هافبک های حریف و وسط زمین به نظر می­رسید که با مصدومیت کریمی و آغاز بازی مشکلات دیگری هم نمایان شدند. به غیر از کریمی دو تغییر دیگر در ترکیب استقلال بود که تغییرات تاکتیک تیم را نشان می­داد گرو به­جای باقری بازی می­کرد که می­توانست با تجربه­­ و قدرت بدنی بیشترش توپ­ را بهتر حفظ کند. او به خط میانی اضافه می­شد و بیشتر به راست متمایل بود تا با غفوری نیومایر طارق یک لوزی ایجاد کند. اسماعیلی هم با قدرت کانترپرس بالایش توپ ­را پس­می­گرفت. تبریزی هم از فضایی که گرو با عقب رفتن می­ساخت استفاده می­کرد. پس میانه میدان با تجمع و برتری عددی مقابل دو هافبک اسپانیایی حریف کنترل می­شد این را می­شود از مالکیت حدود چهل و هشت درصدیشان مقابل تیمی با دو هافبک اسپانیایی هم فهمید. آن ها با حرکات مخالف گرو با تبریزی هم موقعیت های خطرناکی می­ساختند که اهمیت حرکات گرو را نشان می‌­دهد.

نقشه حرکات گرو

اما زمان ضدحملات حریف سه-چهار بازیکن در دفاع بودند. همین ضعف باعث شد السد موقعیت ­های خطرناکی در ضدحملات ایجاد کند. نبود کریمی باعث شده بود باقری عقب بماند که قدرت بازپس­گیری توپ استقلال ­را کم کرده بود. اگر به­جای نیومایر باقری دایموند سمت راست­را کامل می­کرد، لحظه انتقال می­توانست از ضدحملات جلوگیری کند. در نیمه دوم بازیکنان السد متوجه این ضعف شدند. عفیف بیشتر به عمق می­زد و در کل ضدحملاتشان خطرناک­تر شد. شفر برای رفع مشکل تعویضی کرد که کار سخت تر شد.

با بیرون رفتن نیومایر قدرت حفظ توپ استقلال کم شد. آن­ها که قبل این با مالکیت وسط زمین­ را کنترل می­کردند، باید بدون توپ این کنرل را انجام می­دادند. پس پرس شدید میانه میدان در دستور کار قرار گرفت. قبل این هم حرکات مشابهی دیده بودیم مثل صحنه گل که فشار شدید روی خط میانی حریف باعث بازی رو به عقب بلند شد.

پس مهاجمان عقب رفتند و خط آفساید جلو آمد تا تراکم میانه میدان در زمان دفاع ایجاد شود. نبود چشمی در قلب دفاع که قبل از این هم مقابل مهاجمان سریع حریف در ضدحملات خوب کار کرده بود و با منتظری از عمق آن­ ها را پوشش می­دادند، مشکل­ساز شد. در صحنه گل اول السد خط آفساید بسیار جلو بود و مدافعان از قوس محوطه هم جلوتر بودند. دلیل آن هم کنترل بهتر میانه میدان بود که در مقابل باعث می­شد چنین فضایی به مهاجمان حریف در عمق دفاع داده شود. دانشگر هم برخلاف چشمی نتوانست به­خوبی از عمق پوشش دهد تا کامبک السد شروع شود. عفیف در نیمه دوم بیشتر به عمق زد و بعد ورود دانشگر به آن سمت رفت که علاوه بر ضعف مدافع استقلال نفوذ بیشتر غفوری فضای بیشتری زمان ضدحمله به او می­‌داد.

نقشه حرکات عفیف نیمه دوم

نقشه حرکات عفیف نیمه اول


 

در ادامه عدم حضور نومایر و چشمی در دفاع که بازیسازی خوبی می­کندو خون­سرد است، باعث ناتونی استقلال در حفظ توپ و به دنبال آن گلزنی شد. تا مهاجمان استقلال در گلزنی ناکام بمانند و السد با زدن دو گل دیگر بازگشتش را تکمیل کند. در کل مشکلات استقلال از همان ابتدا با مصدومیت کریمی مشکات تیم شروع شد و بعد تعویض شفر باعث شد نقشه­های استقلال عملی نشود و حریف هم با استفاده از ضعف­های این تیم به پیروزی رسید.