سايت >> تحلیل

پرونده کامل نقل و انتقالات تراکتور در لیگ نوزدهم
نویسنده: متریکا
تاریخ: ۱۳۹۸/۵/۳۱

متریکا؛ مرجع آماری و فنی فوتبال ایران - در این گزارش میتوانید پرونده کامل نقل و انتقالاتی تراکتور را بخوانید.
محمدرضا خانزاده بعد از یک فصل حضور در حاشیه خلیجفارس، با تراکتورسازی قرارداد بست و به لیگ ایران برگشت. آخرین حضور خانزاده در لیگ برتر به لیگ هفدهم برمیگردد که پیراهن پدیده را میپوشید. خانزاده آن فصل به طور متوسط در هر مسابقه ۰.۷ توپ از حریف میگرفت، ۱.۵ نبرد هوایی میبرد و ۵.۲ عملکرد دفاعی ثبت میکرد. نکته منفی کارنامه خانزاده تعداد کارتهای زیادی بود که دریافت کرد. البته با چهار گل زده مشارکت پررنگی در حملات تیمش هم داشت.
اولین صید تراکتورسازی از بازار نقل و انتقالات یک دروازهبان ملی پوش بود. رشید مظاهری فصل گذشته دقیقا به تعداد بازیهای فروزان در مسابقات حضور داشت و سه کلین شیت کمتر از دروازهبان تراکتورسازی ثبت کرد. معدل گل خورده فروزان هم کمی بهتر از او بود. هر چند که مظاهری دو پنالتی مهار کرد؛ کاری که فروزان نتوانست حتی یک مرتبه هم انجام دهد. دقت پاس رشید مظاهری هم ده درصد بهتر از فروزان بود. با وجود اینکه اشتباهات فصل قبل فروزان خیلی برجسته شده بود، ولی اشتباهات منجر به گل مظاهری از فروزان بیشتر بود. در تعداد مهار شوت و نمره متریکا هم مظاهری با اختلاف خیلی کمی بهتر از فروزان ظاهر شد. فروزان فقط ۲۶ درصد شوتهای در چارچوبش را گل خورد، ولی مظاهری نزدیک به ۳۲ درصد.
مهدی مهدیپور با پایان دوران سربازی به ذوبآهن برگشت. تراکتورسازی هم برای پر کردن جای خالی او، سعید مهری را از ماشینسازی خرید. بازیکنی که فصل گذشته در فاکتورهای تهاجمی نظیر دریبل موفق و شوت خیلی فعالتر از مهدیپور بود. هر چند که برخلاف مهدیپور که دو گل زده بود و یک پاس گل داده بود، مهری روی هیچ گل ماشینسازی تاثیر مستقیم نداشت. مهری روی نبردهای هوایی هم عملکرد بهتری از مهدیپور داشت.
دفاع چپ فصل قبل استقلال خرید بعدی تراکتور است. بازیکنی که هر چند در استقلال فقط صد دقیقه بازی کرد، ولی کیفیتاش در پارسجنوبی مدیران تراکتور را قانع به خرید این بازیکن کرد. تیموری در پارسجم با وجود بازی در دفاع کناری، بیشترین لمس توپ را داشت، به طور متوسط در هر بازی بیش از یک توپ از حریف میگرفت و شش عملکرد دفاعی ثبت میکرد. تیموری با ارسال میانگین ۰.۷ پاسکلیدی در حملات هم مشارکت فعالی داشت. میثم تیموری در همه این آیتمها هم جزو چهار بازیکن برتر تیمش بود.
تراکتور یک هافبک دفاعی با آماری فوقالعاده خرید. رضا اسدی در همه آیتمهای مربوط به یک هافبک دفاعی، جزو پنج بازیکن برتر لیگ بوده که دارا بودن همه این فاکتورها در کنار هم، مصطفی دنیزلی را قانع به خرید او کرد. بازیکنی که در بازیخوانی تبحر بالایی دارد و 63 پاس حریف را در لیگ هجدهم قطع کرده بود. از این حیث فقط سه بازیکن آماری بهتری نسبت به رضا اسدی داشتند. همچنین اسدی در پرس بازیکنان تیم حریف هم هوشیار عمل میکند و با ثبت 43 بلاک، بیشتر از هر بازیکنی مسیر توپهای حریف را میبست. اسدیِ 191 سانتیمتری در فصل گذشته 120 نبردهوایی را هم پیروز شد و قبل از بازیکن حریف، با سر به توپ ضربه زد. همچنین مجموعا 50 توپگیری (تکل) هم از حریف داشت. رضا اسدی در ثبت مجموع دوئلهای موفق یک مقابل یک هم جزو پنج بازیکن برتر لیگ بود. آمارهایی که نمره متریکای او را جزو ده بازیکن برتر لیگ هجدهم قرار داد.
تراکتور برای پست هافبک دفاعی، بهترین گلزن سایپا را خرید. رضا اسدی فصل گذشته 5 گل برای سایپا زده بود و 2 پاسگل هم داده بود. این حضور فعال در حملات اما از تعهد دفاعیاش کم نکرده بود و نسبت به اکبر ایمانی، میانگین عملکرد دفاعی بیشتری هم ثبت کرده بود. اسدی آمار فوقالعاده نزدیک به 11 نبرد پیروز در هر مسابقه را هم ثبت کرده بود که برای هر بازیکنی رسیدن به این عدد دشوار است. برتری ایمانی نسبت به اسدی هم دقت بالاتر پاسهایش است. دو بازیکن در توپگیری از حریف هم آمار برابری به جای گذاشتهاند. حالا این دو بازیکن در فصل پیشروی برای قرار گرفتن در ترکیب اصلی دنیزلی، رقابت سخت و جذابی خواهند داشت.
خرید رضا اسدی، معادلات ترکیب تراکتور را کمی تغییر داده است. احتمالا با اضافه شدن اسدی و علاقه دنیزلی به حضور حاجصفی در خط هافبک، اکبر ایمانی باید فصل جدید را از روی نیمکت دنبال کند. دیگر رقیب هافبک دفاعیهای تراکتور سعید مهری است که در این فصل از ماشینسازی خریدند. رضا شکاری هم با بازگشت از لیگ روسیه، باید برای حضور در ترکیب اصلی تراکتور با کاپیتان این تیم رقابت کند. در روزهایی که اشکان دژاگه به خاطر مصدومیت در تمرینات دنیزلی حضور نداشت هم مدیران این تیم سراغ جذب مازولا رفتند و برای او رقیب تراشیدند. هر چند که تراکتور حداقل سه وینگر دیگر به نامهای سوگیتا، تیکدری و اسلامیخواه را در لیست دارد.