سايت >> تحلیل

تیم منتخب لیگ هجدهم
نویسنده: حسام محسنیان
تاریخ: ۱۳۹۸/۳/۸
.jpg)
متریکا؛ مرجع آماری و فنی فوتبال ایران - با اتمام ثبت دیتاهای مسابقات لیگ هجدهم، از تیم منتخب فصل متریکا رونمایی شد. تیمی که با آرایش 2-4-4 تشکیل شده و صرفا یازده بازیکن برتر فصل نیستند. به عنوان نمونه فرشید باقری، فرشید اسماعیلی، رضا اسدی و محمد کریمی با وجود اینکه جزو یازده بازیکن برتر فصل بودند، ولی به دلیل اینکه دژاگه، نوراللهی، پاتوسی و قاسمینژاد پیش از آنها چهار جای خالی بهترین هافبکهای فصل را پر کردند، نتوانستند در تیم منتخب قرار بگیرند. ضمن اینکه استوکس و علیپور هم برای حضور در این لیست به ترتیب دو صدم و هشت صدم کم آوردند. دیگر بازیکنی که میتوانست در تیم منتخب فصل حضور داشته باشد، کاپیتان سوم تیم ملی بود. احسان حاجصفی فقط یک صدم کم آورد تا دانیال اسماعیلیفر دیگر دفاع کناری تراکتورسازی جای او را در ترکیب بگیرد.
همچنین سه بازیکن برای دومین فصل متوالی در تیم منتخب جای میگیرند که هر سه بازیکن هم مدافع هستند. زوج امسال خط دفاع تیم منتخب را مانند لیگ هفدهم، دو بازیکن پرسپولیس تشکیل میدهند؛ سیدجلال و شجاع خلیلزاده در پایان این فصل نیز بالاتر از همه مدافعان لیگ در تیم منتخب جای گرفتند. وریا غفوری هم در سمت راست این دو بازیکن، عنوان بهترین دفاع کناری فصل را تکرار کرد.
مهمترین غافلگیری این تیم نیز حضور دو بازیکن از پدیده بود. امین قاسمینژاد و یونس شاکری زیر نظر یحیی گلمحمدی شکوفا شدند و در حالی که شاید در شروع فصل کسی انتظار درخشش این دو بازیکن را نداشت، ولی شاکری و قاسمینژاد روی هم رفته 20 گل زدند. زوج شاکری در خط حمله را یکی از دو آقای گل فصل یعنی کیروش استنلی تشکیل میدهد که به خصوص روی توپهای هوایی، کابوس هر خط دفاعی بود.
البته نباید از حضور احمد نوراللهی هم غافل شد. بازیکنی که با تداوم روند رو به رشدش، کارلوس کیروش را هم قانع کرده بود که در اواسط فصل او را با خود مسافر جام ملتها کند؛ مانند پیام نیازمند که بالاتر از همه دروازهبانهای نامی، دستکش طلایی را به خودش اختصاص داد.
بهترین بازیکن فصل هم به خرید نیمفصل استقلال رسید. پاتوسی با حضور در بیش از یک سوم بازیها وارد جدول شد و با کسب بهترین نمره از سوی متریکا، دومین نماینده استقلال در تیم منتخب بود.
و در آخر هم اشکان دژاگه که سهم تراکتوریهای تیم منتخب را به عدد دو رساند تا تراکتورسازی بعد از پرسپولیس با 3 بازیکن، تعداد نماینده برابری با استقلال، سپاهان و پدیده داشته باشد.
پیام نیازمند (6.97):
روند رشد و پیشرفت پیام نیازمند در دو فصل اخیر شگفتانگیز بود. دروازهبان سپاهان در لیگ هجدهم تنها دروازهبانی بود که در تمام 30 بازی حضور داشت. نیازمند در نیمی از بازیها (15) کلینشیت به ثبت رساند. او در طول فصل بارها با واکنشهای باورنکردنی سپاهان را نجات داد. نیازمند فقط ۲۲درصد شوتهای در چارچوب را گل خورد و در نمرات متریکا، بهترین دروازهبان لیگ هجدهم شد.
دانیال اسماعیلیفر (7.02):
دانیال اسماعیلیفر با توانایی بازی در پستهای مختلف یکی از کاملترین بازیکنان لیگ بود. اسماعیلیفر در لیگ هجدهم در چهار پست مختلف (دفاع راست، هافبک مرکزی، هافبک راست و وینگر) برای تراکتور به میدان رفت. در این بین در دفاع راست عملکرد بسیار درخشانی داشت. دانیال با ثبت ۶۱ دریبل موفق، بیشتر از هر بازیکنی در لیگ هجدهم دریبل زد. همچنین مجموعا ۲۲ پاس کلیدی داد و با پاسهایش برای تراکتور موقعیت ساخت که از این حیث هم سیزدهمین بازیکن برتر لیگ بود. البته حضور دائمی اسماعیلیفر در حملات منجر به کم شدن تعهدات دفاعیاش نمیشد. این بازیکن در آیتم تکل و قطع پاس هم جزو پنج بازیکن برتر لیگ بود.
جلال حسینی (7.05):
کاپیتان پرسپولیس به مانند فصلهای گذشته یکی از ستونهای مهم قهرمانی متوالی قرمزها بود. جلال حسینی در این فصل ۱۲۱ نبرد هوایی را پیروز شد که برای مدافع ۳۷ ساله آماری چشمگير است. در لیگ هجدهم فقط دو بازیکن بیشتر از سیدجلال ضربه سر زدند. همچنین دقت بالای پاسهای او هم کمک زیادی به بازیسازی خط هافبک این تیم میکرد. با وجود اینکه در این فصل خطر زیادی روی دروازه پرسپولیس ایجاد نمیشد ولی جلال حسینی جزو ۱۵ بازیکنی بود که بیشترین دفع خطر را داشتند.
شجاع خلیلزاده (7.13):
زوج جلال حسینی در قلب خط دفاع پرسپولیس مکمل فوق العادهای برای کاپیتان قرمزها به حساب میآید. شجاع خلیلزاده به طور میانگین در هر بازی با (74.6) لمس توپ بیشتر از هر بازیکن دیگر تیمش در جریان بازی قرار میگیرد. دقت پاس بالایش (80 %) هم این امکان را به او میدهد تا به مانند سیدجلال نقش مهمی در بازیسازی پرسپولیس ایفا کند. خلیلزاده با میانگین (4.5) نبردهوایی موفق از این حیث، سومین بازیکن برتر فصل بود. و (7.2) عملکرد دفاعی در هر بازی برترین بازیکن تیمش در این دو آیتم مهم است. همچنین شجاع در طول فصل ۱۳۲ خطر را از دروازه پرسپولیس دفع کرد که ششمین بازیکن برتر فصل در فاکتور دفع خطر هم بود.
وریا غفوری (7.07):
وریا غفوری در فصلی که گذشت در بیش از نیمی از بازیها به عنوان وینگر در ترکیب استقلال قرار گرفت. مسئلهای که باعث شده او در آیتمهای هجومی عملکرد به مراتب بهتری نسبت به فاز دفاعی از خود به ثبت برساند. به طوری که با 4 گل و 3 پاس گل جزو امتیازآورترین بازیکنان استقلال محسوب میشود. غفوری به طور میانگین در هر بازی (1.4) پاس کلیدی ارسال کرده و مجموعا با ارسال ۳۰ پاسکلیدی، فقط یک بازیکن از این حیث در لیگ هجدهم بهتر از او بود. همچنین با نرخ تبدیل شوت به گل (28.6 %) یکی از مهمترین مهرههای آبیها در تهدید مستقیم دروازه حریفان بود. وریا در این آیتم نیز جزو سه بازیکن برتر فصل بود که برای یک مدافع این دقت بالا در شوت زنی آماری جالب توجه است.
احمد نوراللهی (7.16):
نوراللهی با معدل نزدیک به سه تکل در هر مسابقه، بیشتر از هر بازیکنی در این فصل از حریف توپ گرفت. این آمار خوب به همراه میانگین (6.8) نبرد پیروز و (4.9) عملکرد دفاعی در هر بازی نوراللهی را تبدیل به یکی از بهترینهای لیگ در کارهای دفاعی تبدیل کرد. احمد نوراللهی هفتمین بازیکن فصل از حیث قطع پاس هم بود. علاوه بر این او با میانگین (2) شوت در هر بازی در تهدید مستقیم دروازه حریفان هم عملکرد موفقی داشته است.
اشکان دژاگه (7.19):
اشکان دژاگه برخلاف تیمش فصل باثباتی را پشت سر گذاشت. به طوری که هر چه لیگ به جلو رفت، عملکرد بهتری به نمایش گذاشته تا در نهایت به ترکیب تیم منتخب لیگ هجدهم رسید. دژاگه (6) بار موفق به گلزنی شد و (4) پاس گل هم ارسال کرد. او با (1.3) پاس کلیدی در هر بازی و مجموعا ارسال ۳۰ پاس کلیدی، موقعیتسازترین بازیکن تراکتور بود. علاوه بر این با (1.5) شوت و نرخ تبدیل شوت به گل (18%) نقش مهمی در تهدید مستقیم دروازه حریفان داشت. قدرت دربیلینگ بالایش (معدل 1.8 دریبل در هر بازی) هم این توانایی را به او میداد تا یک در مقابل یک را سربلند خارج شود. مجموع عواملی که باعث شد او (5) بار برترین بازیکن زمین انتخاب شود تا از این حیث پس از امین قاسمینژاد در رتبه دوم قرار بگیرد.
امین قاسمینژاد (7.27):
امین قاسمینژاد بیشتر از هر بازیکنی در لیگ هجدهم شوت زد و ضربات او دقت بالایی هم داشت. قاسمینژاد بیشترین شوت در چارچوب را هم به نام خودش ثبت کرد و ۴۰ شوت از ۱۱۰ شوت او در چارچوب بود. امین قاسمینژاد تنها وینگر لیگ هجدهم بود که توانست تعداد گلهای (10) خود را دو رقمی کند. علاوه بر این قاسمینژاد در خلق موقعیت هم با میانگین (0.9) پاس کلیدی در هر بازی سومین بازیکن پدیده در موقعیتسازی بود. همین تاثیرگذاری مستقیم در روند و نتیجه بازیها عاملی شد تا او (6) بار برترین بازیکن زمین انتخاب شود تا از این حیث بالاتر از تمام بازیکنان لیگ قرار بگیرد.
آیاندا پاتوسی (7.30):
آیاندا پاتوسی برای اینکه تبدیل به بهترین بازیکن لیگ هجدهم شود تنها سیزده بازی نیاز داشت. هافبک هجومی استقلال خیلی سریع خود را با شرایط فوتبال ایران وفق داد و به بازیکنی غیرقابل جانشین در ترکیب آبیها تبدیل شد. پاتوسی در هر بازی به طور میانگین (3.5) بار شوتزنی و (1.4) پاس کلیدی ارسال میکند. آمار فوقالعادهای که او را به تاثیرگذارترین بازیکن استقلال و لیگ در فاز هجومی بدل کرد. پاتوسی سومین بازیکن لیگ از حیث شوت، دومین بازیکن از نظر شوت در چارچوب و پنجمین بازیکن از حیث میانگین پاس کلیدی بود. آمارهایی که او را با یک نیمفصل حضور، بهترین بازیکن لیگ هجدهم کرد.
یونس شاکری (7.11):
شاکری با 10 گل به همراه امین قاسمینژاد بهترین گلزن پدیده و یکی از بهترین گلزنان لیگ هجدهم بود. شاکری با نرخ تبدیل شوت به گل 30.3 % دقیقترین بازیکن پدیده در نواختن ضربه نهایی و دومین بازیکن لیگ هجدهم در این فاکتور محسوب میشود. علاوه بر این، او به دلیل فیزیک مناسب در نبردهای هوایی (میانگین 5.2 نبردهوایی در هر بازی) یک تهدید جدی برای مدافعان حریف به حساب میآید و فقط دو بازیکن لیگ بیشتر از او با ضربه سر شوت زدند. شاکری با میانگین هر 125 دقیقه یک گل، بین همه بازیکنان لیگ کمترین زمان را برای گل زدن نیاز داشت.
کیروش استنلی (7.18):
کیروش استنلی با (16) گلزده خطرناکترین مهاجم لیگ هجدهم بود. مهاجم مورد علاقه امیر قلعهنویی در آسمان هم یک برنده مطلق محسوب میشود. به طوری که در هر بازی (10.2) نبردهوایی موفق داشته و روی آسمان هیچ بازیکنی به او نمیرسد. آمار شگفتانگیزی که عملا او را در نبردهای هوایی به یک اسلحه غیر قابل خنثی برای سپاهان در رقابت با حریفان تبدیل کرده است. کیروش بیشترین نبردهوایی موفق و شوت با ضربه سر را در بین همه بازیکنان لیگ هجدهم زد.